Der findes stort set altid mindst én god grund til at melde sig ind i en A-kasse lige meget om du allerede arbejder på fuld tid eller om du er i gang med en spændende uddannelse. I denne artikel får du ikke én, men tre gode grunde til at du bør melde dig ind i en A-kasse i dag, hvis du ikke allerede er medlem af en.
Du modtager dagpenge
Du skal være medlem af en A-kasse for at modtage dagpenge, derfor ville det nærmest være dumt ikke at melde sig ind i en, da du kan gå glip af op til 17.918 DKK om måneden, hvis du mister dit arbejde. I Danmark kan du modtage dagpenge i op til to år, hvilket svarer til ca. 430.000 DKK i alt, hvis du får den højeste dagpengesats.
Derfor kan det hurtigt betale sig at betale de 5.000 – 6000 DKK, som ca. er den årlige omkostning for medlemskab i en A-kasse. Prisen afhænger selvfølgelig af A-kassens udgifter til administration og personale, men ifølge Find-a-kasse-priser.dk koster medlemsskabet ca. 450-500 DKK om måneden.
Det er gratis for studerende
Mange studerende glemmer også at melde sig ind i en A-kasse og det er ærlig talt også dumt, da A-kasser er gratis for studerende. De fleste studerende tror at de automatisk får udbetalt dagpenge, når de dimitterer, men faktisk skal du have været medlem af A-kassen mindst 12 måneden inden din slutdato, for at modtage dagpenge når du ikke længere er på SU.
Hvis du ikke har nået at melde dig ind i tide, så kan du stadigvæk indhente det forsømte ved at melde dig ind i en A-kasse senest 14 dage efter din slutdato. I dette tilfælde bliver du ”kun” sat i en karantæne i en måned hvor du ikke får dagpenge og derefter tikker dagpengene ind på din konto på samme måde som alle de andre nyuddannede, der meldte sig ind i god tid.
Du bliver klædt på til jobsamtalen
Der er mange forskellige A-kasser i Danmark og de kæmper alle sammen om dit medlemskab ved at tilbyde ekstra tilbud til medlemmerne. De forskellige tilbud varierer, men typisk er de skabt til at klæde dig godt på til fremtidige jobsamtaler.
Mange A-kasser organiserer ofte webinarer, netværksmøder, podcasts samt andre sociale arrangementer hvor du kan udvide dit netværk samt forbedre dine karrieremuligheder og faglige kvalifikationer.
Hos mange A-kasser får du også en personlig rådgiver, der hjælper dig med at nå dine karrieremål og guide dig til hvilke kurser hos A-kassen, der er relevante i dit tilfælde. Du kan ofte tage et kursus i at forbedre dit CV eller få tips og gode råd til jobsamtalerne osv.