Det kan virke svært at finde lækker og sund mad, som samtidig er til at købe for penge. Eksempelvis er det som studerende typisk en udfordring at kombinere de to ting. Er du en af dem, som gerne vil have lidt inspiration på den front?
Det kan være fristende at holde sig til de samme madvarer, som måske hverken er miljøvenlige eller sunde. Måske er det derfor tid til at give den en skalle for at lave om på netop det.
Du kan starte med at hoppe ind på klimaprofilen.dk, som beskæftiger sig med alle former for bæredygtighed. Det gælder også kosten, som er et rigtig stort tema. Det er et sted, hvor der virkelig kan sættes ind og gøres en forskel.
Fleksible madvaner
Hvis du vælger at spise mere miljørigtigt, vil du samtidig få langt mere fleksible madvaner. Der findes nemlig mange alternativer, når det kommer til grøn kost. Det betyder, at man kan lave stort set alle retter, både vegetariske retter og retter, hvor du forsøger at erstatte kødet.
Der er derfor ikke nogen grund til at være bange for at ændre kosten til at være mere grøn. Der findes mange produkter, som erstatter nogle bestemte ingredienser, mens man får den samme næring.
En god start kan være at være lidt fleksibel omkring, hvad man skal spise. Skal det være billigt, kan man kigge efter de gode tilbud. Det vil sige, at hvis der er en billig plantebaseret køderstatning, er det måske det, man går med. Er der derimod billige, økologiske grøntsager en dag, kan man lave noget med det.
Det behøver ikke være så vanskeligt, hvis man bare handler i et supermarked, som går ind for at have miljøvenlige madvarer på hylderne. Man kan endda gå et skridt videre og købe varer, som bekæmper madspild, hvilket nogle supermarkeder også går ind for. Det er typisk en hjælp til at spare nogle kroner på de daglige indkøb.
Større overskud og bedre samvittighed
Spiser man mere grønt og samtidig sørger for at få sine energikilder, vil man formentlig også opleve, at kroppen ændrer sig lidt. Man får et øget overskud, og man føler sig generelt set sundere. Det er i høj grad ændringen værd, for det er med til at give større positivitet og livskvalitet.
Samtidig er det værd at tage med, at man med billig og sund kost også får lidt ekstra penge på lommen. Samvittigheden vil nok også have det bedre, end når man spiser usundt. At man gør noget bæredygtigt, vil selvfølgelig også give en god følelse.